The Cone - The Place To Be




Det är så gott på The cone!! Och det ligger bara next to my house!!

Vilken panghelg jag har haft, tack alla <3

Sommaren Är Inte Kort...




Vädret här är ju så himla underbart!!!!! Och nu är verkligen sommaren här på riktigt denna gång.. Väderleken en vecka framåt är mellan 28-34 grader varmt och strålande sol!! Detta innebär sol och bad hela veckan lång för mig. Det ska bli så kul att äntligen få gå till poolen med mina värdbarn och spendera tid där, försöka lära dem simma, busa i poolen. Jag blir ju nästan överlycklig!! Det bästa av allt också är att det kommer vara såhär till i slutet av oktober. Hur underbart är inte det??

Sushi Igen...




Vi köpte lite sushi till middag som vanligt känns det som. Denna gång på en restaurang i mitt område som heter Miso, mycket gott och billigt som vanligt....

Outfit




Kavaj Tj Maxx, linne American Eagle, shorts Forever 21, leggings Monki, pumps DSW

Lunar


Nej inte lunarstorm, detta är en club som vi gick till i fredags downtown i Cincinnati! Den bästa musiken finns där om ni frågar mig!! Kvällen var sjukt kul men fick ett litet hastigt slut när natten spenderades på akuten, jag för en gångs skull mådde bra men min kära vän mådde mindre bra.



Lite bilder från kvällen!!

Amanda Är En Söt Prick




jag hade glömt mina mysbyxor hos Amanfa sen förra helgen så när vi sågs i veckan fick jag tillbaks dem i en kasse och i den kassen låg då två tidningar från Sverige. Hur fint gjort var inte det? Nu längtar jag bara tills söndagkväll då det ska regna och jag ska sitta i min säng med Allers och lösa korsord samtidigt som jag dricker tea.

Även om regn kan vara deprimerande så är det fortfarande så mysigt. Jag tänker tillbaks på hur det är hemma i Sverige för där är det ju inte "jättevarmt" då det regnar utan det är sådär lagomt kyligt sommarväder så man sitter i sin säng med myskläder och kanske tillochmed tjocksockar och bara tar hand om sin själ, stressar ned och läser en bok. Det ultimata skulle ju vara att ha en gungstol. Jag har ju en röd en som just nu befinner sig i min mormors stuga. Man kanske skulle ta tillbaks den när man blir äldre och skaffat lägenhet, klä om den i lite moderna färger och ha den vid ett fönster.

Och en pik till min egen kära mamma, det skulle vara jättemysigt och få sig ett paket själv från Sverige med något svenskt! Kanske en svensk tidning alternativt svenskt godis!

Pumps!




Det här är mina nya pumps som är köpta på DWS här i Cincinnati. Det är en skoaffär som bara säljer dyra märkesskor fast till ett billigare pris. Jag skulle väl kalla det för en outlet men tydligen är det ett storehouse... Ingen aning om vad det betyder. Jag minns tyvärr inte heller märket på dessa skor men det kostade 60 dollar så det tyckte jag var ett bra pris för dessa även om det här i Amerikat är dyrt enligt mig... Vad det det vara? 360 kronor är ju INGENTING, men jag fick dåligt samvete då jag köpte dem... Antar att det kanske har att göra med att man inte har världens bästa lön här borta....

Imorgon ska jag dansa loss i downtown med dessa!

Konstig Dag



Tshirt Monki, shorts Forever 21

Jag kan ju bara meddela att ikväll när jag satt och kollade på mina värdbarns simträning så gick ju den där förbenade tornadoalarmet igång igen så det var ju bara att sätta sig i bilen och åka hem bums. Det var inte så illa, den missade oss så vi fick bara starka, starka vindar men inatt väntar ännu en värre storm så det är bara att hålla tummarna. Men om jag känner detta ställe rätt så kommer min värdmamma att hämta mig mitt i natten för att dra med mig ned till källaren. Jag börjar bli riktigt trött på sådant här extremt väder nu, jag är inte van vid det... Jag som ska hålla min diet också (jag äter alltid då jag är orolig) satte i mig ett helt glasspaket och 4 rostade mackor medan vi väntade ut stormen... I hate it...

58 Dagar Kvar




Jag håller på att avlida, jag är med i US army alltså... Det här är det värsta jag någonsin har gett mig in på... Corepass och bodypump på gym kan ju gå och ta sig... Det är piece a cake jämfört med detta... jag kan för tillfället inte gå för jag har ont i hela kroppen och detta ska jag ta mig igenom 6 dagar i veckan... 58 dagar kvar, det känns som en evighet... Jag ska inte ge upp för då får jag en örfil av min värdmamma och Amarinda så det är bara att bita i det sura äpplet och fortsätta...

Vädret Är Något Mänskligheten Inte Rår Över...


Värsta tornadon på över 60 år. 120 människor har hitills hittats döda och ytterlige 1500 människor saknas. Jag kan inte förmå mig att sluta tänka på att dessa människor har gjort likadant som jag, suttit nere i källare alternativt rum i husen som inte har fönster. Andra kanske inte har haft lika stor tur att vara inomhus men allt går så snabbt. Tornadovarningssignalen kom kanske 17 minuter före tornadon drog in genom Joplin, på 17 minuter hinner man inte göra mycket. Jag vet själv igår hur skräckslagen jag var då tornadosignalen slog igång. Jag var ute och körde bil, istället för 30 mph körde jag 50 mph vilket vi kan översätta kanske till 50 km/h och 70 km/h jag vet inte riktigt men ungefär så... Jag stannade inte vid en enda stopskylt utan jag ville bara hem. Detta var inte samma tornado som den i Missouri eftersom hos oss hände det igår och där borta i förrgår. Vårt oväder var inte heller lika hemskt och häftig som den där borta. Ohio är som på "slutgränsen" över där tornados bildas så vi får inte lika kraftiga men iaf... Det är hemskt att något man har sett på tv hemma i Sverige blir ens verklighet härt borta.

Ikväll väntas en till tornado eller jag vet med säkerhet att den redan är där. Jag gick in på cnn och såg att det redan har hittats fyra döda i Oklahoma och nu är tornadon påväg in till Missouri och Joplin som för bara några dagar drabbades av en katastrof. Jag hoppas med hela mitt hjärta att de inte behöver vara med om en till lika kraftig för 1500 saknade människor är redan för mycket så det får inte bli mer.

Här är lite bilder från hur det ser ut i Joplin nu, (två delstater ifrån oss ungefär samma avstånd som Umeå-Stockholm)



Alla dessa bilder är från orkanen i Missouri i söndags... Sista bilden är från sjukhuset i Joplin... Bra plats att föra skadade till? Ambulanshelikoptern är ju totalkvaddad och sjukhusets väggar är ju praktiskt taget borta...

Jag håller tummarna för människorna där borta ikväll!! Inte kommer jag kunna somna förrän jag vet att Viktor är i säkerhet heller... han är hos en kompis en halvtimme bort från staden.. De sitter i källaren nu och väntar på nästa tornado...

Japansk Kvällen Till Ära




Ja som ni kanske har sett i min blogg är detta en ny favorit i min vardag! Att äta sushi, spelar ingen roll hur många gånger i veckan jag äter det utan det är lika gott varje gång. På tisdagar är det bäst eftersom att det är halva priset. Så du får alltså en pangmåltid för bara 12 dollar som är ca 80 kronor, i Sverige skulle det kanske kosta jag vet inte, 160 kanske 200? Jag älskar att jämföra allt med Sverige som har med pengar att göra. Ännu en gång, det är så billigt här borta!! Kvällen sällskap bestod av tre svenska tjejer, Amanda, Malin och Elin, sedan en finsk som heter Niina och ytterliga två fransyskor, Sophie och en annan tjej jag tyvärr inte vet namnet på... Jag och namn liksom...

INSANITY


Min och min värdmammas dvd har nu kommit på posten!! Vi har alltså köpt ett work out program för 150 dollar!! 1000 kronor mina vänner!! Så vi har ju inte samvete till att inte genomföra skiten... Imorse var första träningstillfället och jag blev så trött att jag praktiskt taget svimmade. Jag överdriver inte, jag blev rädd och tog mig inte uppför trappen till toaletten så jag fick ligga i soffan och kvickna till. Jag förstår varför det kallas för Insanity. I alla fulla fall så har vi tagit bilder på hur vi såg ut dag 1 och sedan efter dessa 60 dagar ska vi ta en efterbild och om vi har lyckats tappa vikt och fått mer fitta kroppar, kan man verkligen skriva så? Iaf efter 60 dagar om våra efterbilder är bra så kan vi vinna priser!! Kan ju vara ett roligt mål att sträva efter!! I respekt mot min värdmamma lägger jag inte upp bilder på henne här i sportbh och shorts men detta är mina förbilder!!



Haha, aah nu får vi allt ta och se om jag lyckas tappa alla kgn jag lagt på mig i fett och omvandla det till muskler!! Det enda positiva i denna viktuppgång är väl att jag har bytt bhstorlek och äntligen fått en rumpa men det kan tänkas att det försvinner nu.

Ralph Lauren




Ja för att vara ärlig har jag ju inte riktigt användning för denna nu när sommaren är här men man kan tänka sig att den kommer finnas med på alla svenska sommarkvällar!! Jag älskar den, Ralph Lauren tröja för 50 dollar, 300 kronor!! Mycket värt, I love it!

Waffles




Imorse vaknar jag av att min värdfamilj åker iväg med bilen och det första jag tänker på är "hoppas att de åker och handlar massa godsaker nu". Min värdmamma brukar ha en tendens till att göra det när min värdpappa är borta på affärsresor. Hem kommer hon med massa gott, våfflor, bär, glass, godis, vitlöksbröd, läsk, osv... Jag blev överlycklig och fick njuta av en mycket trevlig frukost!!

Studera


Jag och Malin titade på lite kurser att läsa nu i sommar också, bara för att vi inte orkar att läsa alla våra 6 credits till hösten. Vi har hittat två olika fördjupningskurser i engelska, gramatiska kurser. Det låter väldigt lockande om ni frågar mig! Det ska bli kul (tro det eller ej) att sitta bakom en skolbänk igen och vara en elev och bara tänka på sig själv och sin utveckling! (Istället för att jobba med dryga gäster som ska ha alkohol och fyllda magar). Detta kommer äntligen ge mig något personligen. Det är likadant som när jag jobbar med barnen, jag ser dem utvecklas och jag ser hur mycket de tycker om mig och hur kul vi har tillsammans. Det känns som att när man har jobbat som servitris så går ju utveckligen bara bakåt, ju mer folk dricker desto mindre IQ har dem ju. Skönt att slippa den dyngan!

Outlet Mall




Jag som har bott här i över 3 månader har inte hunnit med att åka till the outlet mall förrän idag! Det var mig en riktigt bra syn. Här fanns det Ralph Lauren, Tommy H, Lacoste, Guess, Converse, Calvin Klein och massa massa mer. Jag och Malin har bestämt att innan vi lämnar detta land så ska vi spara ihop pengar och köpa allt vi vill ha som är dödligt dyrt hemma i Sverige!!

Jag har aldrig i hela mitt liv shoppat något Ralph Lauren plagg förut. Det är verkligen inte i min prisklass hemma. Men nu fick jag med mig världens finaste, underbaraste jumper som är vit och "virkad", sedan en lång väst som är vit och virkad (som man kan ha till leggings) och sist men inte minst en vanlig sådandär t-shirt med Ralph Lauren märket på. Allt gick av på YNKA 600 kr. Hur sjuk är inte det?? Ibland älskar jag bara detta land alltså!!

Converse fick jag ju med mig hem också!! Dessa fina blå som är mina nya favvosar. De var lite dyra för att vara detta land tycker jag men vadå, det går fortfarande inte att jämföra med 700 kr i Sverige eller vad de nu kostar där hemma... Dessa par fick jag i alla fall för 30 dollar vilket är 180 kronor och tro mig, de är äkta!! I LOVE 'EM

Slumberparty




En jättemysig kväll hos Amanda med pizza, chips och film!! Jag minns inte vad filmen hette men den var bara sjuk, dock mycket rolig!

Jag har nu fått känna på hur stor stad jag bor i jämfört med hemma i Sverige. Min äldsta värddotter behövde skjuts till ett ställe och innan det skulle jag hämta upp hennes kompis. Jag satt alltså i bilen i 1,5 timme dit och 1,5 timme på vägen hem. Då har jag ändå bara åkt i West Chester och kring Tri County. 1,5 timme hemma i Sverige då skulle jag ju ha tagit mig enda till Ö-vik plus lite till. Nu körde vi bara runt i förortern haha sjukt!

JAG ÄLSKAR VÄDRET!!


27 grader varmt, strålande sol, har inte lyckats bränna mig, bara på näsan som jag såklart glömde att smörja in. Det är så skönt att äntligen slippa det här att måsta, måsta ligga ute så fort det är soligt för sommaren i Sverige är ju inte så långvarig. Nu behöver jag ju inte bränna ihjäl mig utan jag bygger sucessivt upp brännan som alla säger att man ska göra!! Så två timmar räcker för mig, slipper ondheten och blir brun istället för röd!! Det kommer ju vara sommar för mig ända till i slutet av oktober för mig, jag klagar inte, vilken dröm!!!

Bihåla


Jag har varit dyngsjuk under hela veckan. Jag blev less så jag tog bilen till doktorn. Det visade sig att jag har bihåleinflammation så självklart måste jag ställa in helgens festligheter och istället tillbringa tiden framför datorn and my beloved Desperate housewives. Inget fel med det heller men jag har nu sett 14 avsnitt på 2 dagar, kan tänkas att jag har blivit besatt. Men det är inte första gången. Desperate housewives blir bara bättre och bättre för varje gång jag börjar om att se det. Tredje gången gillt. Hur stavas gillt? Jag har ingen aning men imorgon väntar säsong 1 avsnitt 15. Det är mycket spännande för även om jag redan sett avsnitten två gånger så glömmer jag alltid bort allting eftersom det är kanske 170 avsnitt sammanlagt. Detta skadar dock  min bokläsning vilket är synd. Jag läser snart lika snabbt på engelska som på svenska så det innebär att det inte är "jobbigt" längre att sätta sig ned och läsa utan det är bara mysigt.

Antibiotika i tio dagar gör ju att jag inte kan gå ut och festa nästa helg heller men jag får se det från den ljusa sidan, jag sparar lätt in 60 dollar på båda helgerna och det kan jag istället spendera i New York där jag äntligen får träffa min lillasyster!! Lillasyster, vilken pest och pina hon ha varit för mig genom åren, jag antar att det är så man känner när man är så nära varandra i åldern men om jag ska vara ärlig så är det väl henne jag saknar mest av allt där hemma. En syster har man hela livet, bästa vänner fast även många gånger bästa ovänner. Vi har i alla fall bra kontakt, skypar med henne i alla fall åtminstonde 4 gånger i veckan. Det är jag glad över!! Det är inte alla som har en syster men jag är glad över att jag har min! <3

Hjärta Forever 21




100 svenska riksdaler är ju ingen skada för att få denna byxdress!! Jag är så kär i forever 21, allt är så billigt och det finns så fruktansvärt mycket olika sorters kläder. Jag känner bara pirr i kroppen över att om snart bara en månad så kommer jag få gå in i den största butiken av alla, Manhattan New York. Flera, flera våningar fyllda med blommiga klänningar, sommarvitt, alla shorts du kan tänka dig och bäst av allt, superbilliga smycken!!! WEHU

Denna byxdress kommer vara perferkt i sommar med converse och brunbrända ben weehu! Jag är happy

In Style


Min nya favorittidning heter In style. Här borta i staterna så går det inte att köpa Elle eller Vouge. Hemma i Sverige tycker jag att de blandar kläder och märken väldigt bra så det finns både dyra och billigare saker som man kan hitta. Fallet är ju då tyvärr inte så här borta. Jag kommer då inte köpa något mer Vouge eller Elle, blev mycket besviken. Här snackar vi endast kläder för ungefär 2000 dollar styck. Jag vet inte om jag hade otur med numerna men iaf jag kommer istället att prenumerera på In style och Glamour. Det är fruktansvärt billigt att prenumerera här borta!! 13 nummer för 12 dollar. Det är cirka 1 dollar tidningen vilket är 6 kronor, hur sjukt är inte det??



Lite sommarkläder som jag ska lägga på minnet till New York och Manhattan!!

In Newport


Söndagen au pairmöte tillbringades i Kentucky!! Et stenkast från Cincinnati. Jag kan härmed säga att jag har promenerat från Ohio till Kentucky över floden som rinner mellan staterna. Det var synd bara att det var så dåligt väder men jag fick mig några foton iaf!!



Mötet avslutades efter en regnig promenad med kaffe och fika på Starbucks!! Jag älskar Starbucks!!

Dö-Dagar


Jag minns inte när jag var såhär sjuk senast. Jag har praktiskt taget sovet dygnet runt sedan i måndags eftermiddag... Jag blir fortfarande pigg, febern har blivit bättre men den här satans influensan börjar gå mig på nerverna!!

God Kväll Utan Kamera


Jag är så dålig, så himla dålig. Här är man och äter sushi på min nya favoritrestaurang och sedan har jag med mig kameran men inte mitt minneskort. Så denna kväll blev kortlös.

Så därför tänker jag skriva om min första körupplevelse här borta i staterna! Jag skulle då köra Amba igår till bion, mitt i rusningstrafiken. Holy mama är det enda jag säger. Snacka om att amerikaner är själviska.. Det var praktiskt taget omöjligt att hitta en liten lucka att komma in i från utfarten. På en femfilig motorväg. I Sverige BYTER vi faktiskt körfält för att vi bryr oss ommedtraffikanter. Nej här bryr sig ingen. Jag kan ju inte vara defensiv och försiktig, jag blir ju överkörd då... Här får man köra på "den som är med i leken får leken tåla"

Aja nu ska jag läsa min lilla bok och sedan hoppa till kojjs, imorgon är det au pair möte i New Port (Kentucky) , ja fråga mig inte men vi ska tydligen cykla längs floden som rinner här. Pinsamt nog har jag ingen aning om vilken flod det är, är det mississippi kanske? No idea, och stavans ens Mississippi såhär?

Det Finns Det Inte...


Just ja höll ju på att glömma bort, någon kommenterade och frågade mig om det finns namnsdagar i USA. Tyvärr finns det inte det, och tråkig är väl det. Tur att jag är svensk så jag fortfarande kan fira min namnsdag!! Jag ska iaf kolla upp när min värdfamilj har namnsdag. Henry borde finnas i almenackan lika så Charlotte. Sophie heter Alexandra i andranamn så det borde finnas, även Ambas andranamn som är Alice. Sammy kommer jag nog inte ha någon lycka med dock.

The Truth About Mary Magdalene




Jag ser verkligen fram emot över att läsa denna bok. Den är skriven efter att Dan Browns bok om Da Vinci koden kom ut. Jag kommer vara så fast i den. När det kommer till den kristna religionen är jag riktigt intresserad. Jag är inte direkt kritisk till den men jag vill absolut inte tro blint på det som står i bibeln heller. Jag tänker på romartiden och alla hänsynslösa män som regerade. Det sägs att de såg till att det gamla testamentet skrevs om. Varför gjorde de det? vad är det de döljer?

I sådana här stunder känner jag att jag bara vill plugga religion på universitet istället för någon yrkesinriktning. Men vad kan man bli av det? Jag skulle vilja göra det för mig personligen men jag har ju inte all tid i världen. Kanske kan man bli något inom religion, men hur lätt är det då? Religionvetare? Inte vet jag, det är bara en av de många drömmar jag har som jag aldrig kommer fullfölja... En sak kan jag iaf göra, köpa eller låna böcker om det och på det sättet lära mig mer om saker och ting som jag tycker är intressanta.

Bokaffären jag köpte denna ifrån är världens bästa. Den är gigantisk och där inne finns det ett Starbucks så man går bara dit och beställer en kaffe och sedan går man runtomkring bland alla bokhyllor och bara tittar på alla böcker som finns att köpa där. Det är en dröm för alla böcker här är så himla mycket billigare än böcker hemma i Sverige.

Världens Största Tårta



I menyn stod det att det var en stor dessert. Jag tänkte "men jag älskar ju desserter" så jag tog den!! När servitrisen kom ut med den trodde jag inte mina ögon. Hela restaurangen gapade och undrade hur jag en liten tjej kunde få för mig att beställa den. Bordet bredvid började att prata med mig och ville verkligen se hela processen från att jag började tills att jag slutade. En farbror i 60 årsåldern reste sig upp från sitt bord och gick fram till mig och frågade : Have your boyfriend broken up with you today mam? Hela sällskapet skrattade.... Jag tänkte efter, åh herregud det ser ju ut som jag tröstäter haha, hoppar över varmrätten och beställer denna maffiga bit... Jag berättade iaf för småbarnspappan i bordet bredvid : Im from Sweden and the desserts over there aren't as big as here in the states, i can promise you that... Han förstod mig för : Oh well I know that because I'm from Wales...

Herregud vilket monster till dessert, jag gjorde iaf ett tappert besök med hjälp av Malin men tro mig det var omöjligt!!!!!!!!!!


You're So Cute




Härlig dag, det var 30 grader varmt men solen gömde sig bakom molnen då och då så det var underbart att vara ute!! Henry är kanske sötast i världen har jag kommit fram till även om han är en miniatyr av Emil i Lönneberga. Det var jättekul att rita med kritor på altanen och Sophie älskade min "hoppbana". Jag skäms över att jag inte minns vad det heter men jag kommer iaf ihåg att jag tycker väldigt mycket om det när jag gick på lågstadiet och hoppade för fullt på rasterna!

Feel Good Cake




Amanda kom med en tårta till mig igår som hon hade bakat på sin kurs hon går på... Jag hade en halvt jobbig dag med ganska många hjärnspöken på samma gång så hon var så himla söt när hon överraskade mig med den där!! God var den också!! Jag vet inte om jag kan kalla det hjärnspöken, kan man ha en 20års kris? Jag är så nyfiken på vad som kommer hända i framtiden men samtidigt så har jag panik över vad jag ska göra. Jag menar, det är så mycket jag vill göra... Jag vill se hela världen, alla hörn, volontära i South America, åka och se Australien och Nya Zeeland, åka på asienresa, bo i London och studera där, bo i en annan stad hemma i Sverige och bara jobba och lära känna nya människor.. Studera i USA vilket jag ska få göra nu iår weehu!!

Nej jisses vad trött jag är nu och hungrig med, jag har inte ätit middag idag kom jag på... Drack dock en icetea som innehöll 400 kalorier, är inte det USA i ett nötskal???

PS. Jag tog något idag som var efterlängtat!! Bild kommer imorgon....


godnatt

Glada Sommartider




Ja det är inte helt fel att tillbringa jobbtimmarna utomhus i parken/poolen!! Barnen älskar att vara ute, mer än mig.. Just nu är det kokhett ute, igår var det 34 grader varmt och vindstilla. Idag var det två grader mer men lite molnigt så det var skönt. Jag har för det mesta suttit i skuggan idag dock, för det har inte gått att sitta i solen, okej om man är på en strand där det fläktar och man kan springa till havet men här finns det som inget sådant haha!! Det känns skönt med uppvärmda pigment också så jag slipper bränna mig.

Avslutning Med Starbucks




Efter sushi ikväll blev det en sväng till Starbucks!! Kaffe latte caramell är min favorit. Jag har dock inte provat så många konstiga smaker men jag håller mig till det jag gillar. Innan vi åkte till Starbucks gick vi in på Fed ex. Malin skulle laminera sin legitimation! Det var så nervöst att gå in där och fråga om de kunde plasta in det. Lika roligt är är att människan som jobbade där fattade på en gång vad det var hon skulle plasta in. Det hela slutade med att hon frågade mig om jag var den nya au pairen i Selinas gamla värdfamilj! Ja självklart var jag ju det och jag tyckte jag kände igen henne som jobbade där! Det var Selinas kompis, så vi fick lamineringen gratis. Det tycker vi om!!

För övrigt så är vädret väldigt kvavt och Thailandslikt för tillfället. När man går ut är det som att hoppa in i en bastu och man blir alldeles svettig. Det kommer tydligen vara så hela sommaren plus sol på det! Det är inte heller ovanligt att vi kommer upp i 100 farenheit vilket är ungefär 39 grader varmt. Jag kommer med andra ord spendera dagarna med barnen i poolen inte vid poolen!!

Nu ska jag äntligen svara på mitt mail till min kusin!!

Sov gott

Japansk Inte Helt Fel Det Heller




Okej så fem minuter från mitt hus (med bil såklart) finns då ett sprillans nyöppnat japanställe som serverar underbar sushi!! Vill ni veta det bästa av allt? Det är halva priset på tisdagar!!!!! Jag fick mig då 24 bitar sushi och dietcoke för 15 dollar!! 15 dollar är 90 kronor!! Hur mycket skulle inte en 24 bitars kosta hemma i Sverige? Det är sjukt att all mat är så billig här borta. Inte undra på att man går upp i vikt. Men sushi är ju nyttigt!! Känns som att detta kan bli en bra tisdagskväll!! Malin min nya vän från Blekinge, Karlshamn har aldrig tyckt om sushi förut men nu åt hon på, och hon var väldigt nöjd!!

Livet Är En Fest




Ruby Tuesday mina vänner!! Det finns nog inte en bättre restaurang i rimlig prisklass här borta i staterna!! Jag är 100 % nöjd varenda gång jag går därifrån!! Trevlig personal och maten är super!! Jag brukar aldrig och då menar jag aldrig beställa något som har med fisk och skaldjur att göra utan jag tar alltid en redig köttbit men jag tänkte bryta det mönstret för en gångs skull! Det blev en medelhavspasta med räkor och kräftor. Jag kan meddela att den var supergod!

Det bästa också med Ruby Tuesday är att portionerna är så stora och tyvärr är jag lite "amerikansk" och tar alltid med mig hälften hem så jag har till brunch dagen efter!! Lovely

Teori


Inte hade jag i min vildaste fantasi kunnat tro att jag mer än en gång i mitt liv skulle måsta ta körkort en gång till. Jag sitter just nu och läser lite teori i hopp om att min värdmamma denna vecka ska ta med mig till körskolan så jag kan få ta det där nedrans testet någon gång. Jag vill ju bara ha det bortgjort men det blir fortfarande bara uppskjutet hela tiden. Det är irriterande... Jag måste klara teorin på en gång , för om jag inte klarar det då jag väl är där känns det som att det kan ta två månader till innan jag kan klara det igen...

Indianabesök!!




Helgen spenderade jag med Malin och Josefine!! Malin och jag bor här i Cincinnati men Josefine bor i Indianapolis som är drygt 2 timmar härifrån. Vi shoppade en hel del tyvärr, jag fick med mig 4 par skor hem som jag lovar att jag ska ta kort på!! Det var Steve Maddens skor ett par av dem, superbilligt här borta i staterna!! Vi hann även med Ikea innan dagens slut och det uppskattades mycket!! Fick i mig massor med köttbullar och lingonsylt!! Just nu sitter jag och äter Marabou choklad, jag är beroende av choklad...

Kvällen bjuder kanske på ett restaurangbesök med Malin och Amanda!! Det kan bli Ruby Tuesday som vanligt!! Jag hoppas då det iaf för jag är sugen på pasta och deras pastor är underbara!!

Vi Kommer Alltid Ha Paris




Kavaj H&M, leggings Monki, linne Forever 21, skor Thailand

Henry och Sophie har varit med mig under kvällen då jag har gjort mig iordning! Henry har varit så fin och snäll den här veckan, det känns inte som att det är samma lilla pojke jag har tagit hand om. Hoppas bara att det håller i sig!

Ikväll blir det utgång och det är ju på tiden kan jag tycka, sist jag var ute i Cincinnati var ju kanske snart 1,5 månad sedan. Jag vet inte varför jag inte har varit ute, har haft så mycket annat för mig. Jag sitter nu och väntar på att Malin ska hämta upp mig så ska vi åka iväg och plasta in hennes svenska legitimation... Sedan bär det iväg ned mot Down town till Tania som är från Mexico, förfest där och sedan får vi se vart kvällen bär av!!!

Imorgon blir det shopping i Kenwood mall och mat på Ikea, jag och Malin ska tillsammans med en svensk tjej som är au pair i Indianapolis tillbringa dagen tillsammans så det blir mysigt!!

Tack moster för din kommentar på bloggen, saknar er!!

Sofia jag svarar på ditt mail på söndag, förlåååt för att jag är så seg!!

Pusshej

Essie Nail Polish




Mitt nya favoritmärke när det kommer till nagellack!! Jag hoppas att de går att hitta i Sverige. Något mer nagellack har jag aldrig prövat och snabbt torkar det också. Det kan tänkas att det är lite dyrt med tanke på dess 8 dollar (56kr) okej nej det är väl inte dyrt men jag köper ju annars bara Depend från Kicks som går på 25 kronor så jag blir lite dumsnål... Essie heter märket!!

Going To The Library




Jag och Sophie är på bilderna påväg till biblioteket med våra nya Designs by Paolo väskor! På bilden har jag mina nya favoritskor! Supersköna, svarta moccaskor från Forever 21 för bara 100 svenska kronor.



Designs by Paolo

Den kanske ser lite kärringaktig ut, jag vet inte men när jag var inne på fabriken och fick välja bland hundratals väskor föll jag ändå för den på något sätt. Jag tänkte att en sådan väska som egentligen är så dyr vill jag kunna använda många år så lika bra att slå till med den där då!! Jag fick den för mindre än halv priset och även då var den för dyr för min smak!! Men det var ju once in a lifetime. Bra med en värdmamma som har sina kontakter!!

Tre böcker fick jag med mig hem också! En med Curtis Sittenfeld som fortfarande är min favoritförfattare, hon skriver så himla bra böcker att jag aldrig vill sluta läsa dem!!


Heltäckningsmattor Huvva



Jag fattar nu varför jag vill städa mitt rum två gånger i veckan minst för det känns alltid så orent. Det är ju därför att amerikanarna ska hålla på och ha heltäckningsmattor i varenda rum. Jag ser framför mig en mikroskopisk bild på hur många äckelvarelser som lever i dessa mattor. Det är avskräckande och jag vet inte hur jag ska få mattan helt ren. Dammet blommar ju i heltäckningsmattorna och det spelar ingen roll hur noga jag dammsuger utan dagen efter är det dammigt igen. Amerikanerna själva jag har pratat med blir helt till sig då jag berättar att i svenska hem har vi inte heltäckningsmattor utan vi kör på hardwood floor. De blir paffiga och börjar ställa frågor om vi inte får ont i fötterna eller problem med ryggen? Jag ger dem bara ett kort och enkelt svar tillbaks att med tanke på hur många bakterier som samlas i de där mattorna så kör vi hellre på trägolv alt. "mattor" , det är nämligen mer hygieniskt så.

Jag som kanske dagligen hör hur bakterirädda amerikaner är, det ska användas bleech hit och sterilisering dit på leksaker och hittan dittan. Herregud vilken dubbelmoral!! Inte kommer jag att sterilisera mina barns leksaker en gång i veckan, de överlever ändå. Men en sak är säker jag kommer aldrig ha heltäckningsmatta.

Invitation


Jag glömde ju berätta att jag kanske kommer få bli medbjuden till ett bröllop här i sommar. Sues kompis frågade henne om han fick "ask me out" som dejt på bröllopet. Det tycker jag är väldigt smickrande om han nu frågar!! Vi har redan suttit inne på Ebay och kollat på sk facionaters. Jag har aldrig förut hört talas om det ordet men det är bara att söka på bröllopsgästerna till Kate och prins Williams bröllop. Det är alla roliga krumilurer som man sätter på huvudet. Jag kanske ska lyxa till med en sådan? Haha, en väldigt diskret en i sådana fall. Nej jag kommer bli sur om jag inte blir tillfrågad nu för jag har aldrig varit på ett helt bröllop bara på ceremonier. Det skulle vara kul att vara medbjuden till the after party för en gångs skull!!

Snart 3 Månader


Tiden går nästan fasligt fort här borta. Jag har varit här i snart tre månader vilket är 90 dagar, det längsta jag varit hemifrån förut är 17 dagar och det tyckte jag var länge då. Tre månader är en lång tid och det är en fjärdedel av mitt år som au pair här i staterna (dvs om jag inte förlänger). Andra fjärdedelen av året kommer nog vara den bästa perioden för då får jag träffa lillasyster och njuta av "medelhavsvärme" enda till i slutet av oktober månad. Livet här är inspirerande, lärorikt och framför allt kul. Men som många andra upplevelser i sitt liv finns det också baksidor med det hela. Det sägs att första månaden du åker iväg känns som en sk smekmånad då du tar in alla intryck och tycker att livet leker, den andra månaden kan även den vara så men någon gång där i mitten på månad två och i början av månad tre kommer den där konflikten och tränger sig på. Jag kan väl erkänna att jag börjar sakna mitt hemland Sverige. Jag kan inte säga vad det är jag saknar men det är förmodligen känslan över att känna sig hemma och vara svensk tillsammans med andra svenskar.

I min hemstad Umeå känner jag till alla små hörn av staden men här borta är allt så stort. Stockholm är ju nästan mini jämfört med denna stad storleksmässigt. Stockholm är iofs en stad jag väl känner till och där är allt uppbyggt på ett svenskt vis så det känns som rätt. Här är alla motorvägar och andra vägar huller och buller och jag får ingen logik allt. Jag skulle inte ens hitta till vårt bibliotek här i West Chester och det kanske är fem minuter bort. Jag måste nästan sätta mig ned med en karta så jag kan plugga in vart alla gator leder.

Just i denna stund som jag skriver drabbas jag av panik eftersom det kommer en stor spindel som kryper på min dator. Härligt tänker jag och får panik, rusar bort från sängen. Men vänta nu det är ju där jag ska sova väl? Oh well jag måste alltså döda spindelkräket. Längre ben har ju aldrig med mina ögon själv skådat förut. Den är död och nedspolad nu, hoppas bara att inga fler spindlar söker upp mig under natten, hoppar in i min mun så jag äter upp den, lagomt mysigt till kvällsmål. När jag väl är inne på insektsfronten kan jag ju passa på att berätta om de gigantiska flugorna som kommer var sjunde år hit till middle west of Usa. Vilket år tror ni att jag passar komma hit på besök? Jo det sjunde året, känns ju toppen!! Dessa flugor (och ja det är rena flugor) är större än gräshoppor och låter förfärligt. De har stora illröda ögon och sätter sig på bilar och allt möjligt. Det är då inte bara en som sätter sig på bilen utan tydligen sist det var årlig säsong för dem så kunde det sitta kanske 50 stycken på en bil och detta mitt folk är inte ens lite överdrivet. De har dock förutspått att detta år inte kommer vara lika hemskt som de andra för de regnar mer. Fråga mig inte varför för i Sverige är det väl änå tvärtom att om det har regnat kommer de fler småkräk? Aja, jag får nästan förbereda mina värdbarn på att om jag svimmar behöver de inte ringa en ambulans för $500 utan det räcker med att hälla en hink med vatten på mig. Jag kan lova er att jag kommer inte under en endaste sekund hålla mig vid medvetande om jag möter ett sådant monster. Jag skriker ju av getingar så hur jag ska överleva det där det är ett mysterium.

Nu kom jag av mig, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer även om jag är på skrivhumör. Jag kanske kan lugna med att säga att jag trivs jättebra här men som det gamla ordspråket lyder, borta bra men hemma bäst!

U2


Nej jag ska tyvärr inte se konserten med U2 för när de planerar att spela i Nashville (teneesee (fråga mig inte hur den delstaten stavas) ) så är jag i New York, Manhattan och hur underbart Manhattan än kan låta så är det lättare att åka dit än att få sig en glimt av kanske ett av världens största band U2.... Inte ska jag klaga får se de borde ju spela i Sverige någon gång...

Summer Saturday





Bilder från i lördagskväll då vi åkte till B&Js för att äta middag!! (Mamma jag beställde en vegetarisk sallad...)

Bild ett är jag och en svensk tjej som heter Malin och bild två är jag och Lucy (Australien)

Det var underbart väder i lördags!! Vi låg ute på altanen hela dagen och solen brände sådär skönt på huden!! Som utomlands, fast vänta det är ju mitt hem!!

Shape Ups




Nu ska jag försöka få en liten nytändning, bli fitt och av med celluiter!! hahah

70 dollar, så jag hoppas innerligt att de hjälper mig som alla reklamer och läkare intygar att de gör...

Jag har haft mig en liten paus av all träning, jag har helt enkelt varit för omotiverad... Så under dessa 2,5 stillasittande veckorna har jag gått upp 2 kg... Så nu är jag uppe i 7 kg totalt... Just nu känns det som att jag inte orkar bry mig alls utan jag får fixa det då jag kommer hem till Sverige och börjar äta svensk mat igen....

The Royal Wedding





Jag kan nog prata för alla flickor i hela världen, Kate och Williams bröllop i torsdags : A fairytale!! Jag kände mig som sju år när jag kollade på bröllopet.... Jag ville gifta mig med en prins, ha ett sagobröllop, kunna få ha den vackraste bröllopsklänningen man kan tänka sig.. Åka häst och vagn, gå mot altaret där ens blivande man står och väntar på en!! Det är som en saga...

För att komma tillbaka till verkligheten så älskade jag hennes bröllopsklänning, spetsen på armarna var väldigt vackert, något som också var bra var att klänningen inte var för mkt utan den var elegant och vacker på ett lagomt sätt!! Inte som ett stort påslakan som prinsessan Diana hade på sig när hon gifta sig...

Hon kanske är världens mest kända kvinna för tillfället... Hon gifte sig med kanske världens mest kända prins... Nej nu börjar jag åka ifrån verkligheten igen, nog pratat!!! Jag grät under hela akten tror jag... Det är så fiiiiint!!!  Jag kommer ju aldrig kunna hålla mig på mitt eget bröllop om jag gifter mig någon gång... Jag kommer ju vara en katastrof...

Här kommer lite bilder från vårt firande!!





Självklart firade vi bröllopet med svenska semlor, men istf mandelmassa stoppade jag i jordgubbssylt istället så att barnen skulle tycka om det!!

RSS 2.0