Baking
Älskade Sammy min favorit!! 11 år gammal och jag vet redan att han kommer bli något stort då han blir stor! Jag följde med honom på öppet hus på hans skola (jag kände mig som en mamma). Han är så fruktansvärt smart, han fick tillbaks sina betyg från förra året.. I alla ämnen är det högsta poäng, hur är det möjligt? Till och med i science, han älskar science... Jag har aldrig träffat en 11åring som älskar science förut?

Härpå bilden så bakar vi en tårta till hans storasyster Amba som fyllde 15 i fredags!!


Shopping
Dessa två människor flyttar om 4 veckor.. Hon till höger är min kompis Lucy, hon bor 10 minuter ifrån mig. Mitt hjärta kommer bli halft när hon flyttar två tidzoner ifrån mig. Det är det som är problemet med USA. Det är för stort, hon flyttar till Colorado. Det är likadant som att en kompis hemma i Sverige skulle flytta till Italien... I hate it!!

Vi hade en mysig kväll borta i Mason på ett litet shoppingcenter!! Jag har hittat min nya favoritaffär, världens största smyckesaffär och billigt är det också!

Longhorn
Lite middag på Longhorn, mkt bra och äkta amerikansk restaurang. Ni kan ju bara se förrätten som bestod av chili cheese fries! Och ja det är inte en huvudrätt för två portioner utan det är en enkel förrät, hur absurt är inte det?

Pool
Vad ska jag göra om två veckor då poolen stänger? Poolen är ett ställe där jag och min treåring är bästa vänner och älskar varandra och inte vill "döda" varann... Det är poolen som gör att min treåring inte är så himla uttråkad och verkligen tycker om att vara med mig...

Jag kommer sakna Adam the lifeguard så mkt också, han är så himla mogen för att vara amerikan och blott 18 år!

Yummi
Det här är place number one att gå till när man är nedstämd!! Världens bästa glasställe som har allt man bara kan tänka sig!! Jag vill öppna upp ett sådant ställe i Umeå haha! Det är synd att de inte är öppna året runt utan bara mellan april och oktober tror jag... Ingen vill väl gå och sitta utomhus i december då det nästan eller är snö här...

Syster
I miss you!

Tankar


Så äntligen har jag tagit mig tid till att skriva om mina 6 månader här i USA. Det är så mycket jag vill berätta om för jag har så många tankar rörande USA som land och hur människor här borta fungerar men även om min värdfamilj. Jag vill dock inte måla ut människor för mycket om fel människa läser (med google translate). Mina närmsta hemma i Sverige vet mycket mer än vad jag kommer skriva här!

6 månader av mitt liv, tiden har gått så fruktansvärt fort, jag kom hit den 14 februari med helt okej engelska för att vara svensk. Nu 6 månader efteråt är det alltid lika kul att höra hur "amerikansk" jag låter med mina uttryck och dialekt. Alla som känner mig där hemma vet ju mig med min norrländska som dessvärre också speglade av sig i mitt engelska tal. Inte längre kan jag stolt meddela!

Så mina tre första månader minns jag inte så mycket av, det var så många nya uttryck att ta in och så många nya människor att lära känna. Jag var tvungen att "växa upp", ta större ansvar både ekonomiskt och här hemma. Jag tjänar för tillffället en tredjedel jämfört med vad jag gjorde hemma i Sverige samtidigt som jag lever ett dyrare liv här. Innan man åker så tror man att 800 dollar i månaden klarar man sig gott och väl på i och med att man inte behöver betala räkningar och mat men samtidigt så har jag aldrig rest, ätit ute eller shoppat så mycket i hela mitt liv. Shoppingen har jag dragit ned på drastiskt för jag vet att jag inte kommer få hem allt annars. Jag kan lugna mamma med att säga att jag har automatiskt gjort så att min amerikanska bank tar 100 dollar i veckan från mitt bankkonto till mitt sparkonto så jag kommer att ha en sisådär 14000 kronor när jag har sparat klart! Det är mitt mål...

Efter 6 månader så kan jag säga att jag har växt så mycket i mig själv, jag har blivit mycket mer mogen och vuxen. Här måste jag ta hand om mig själv, jag har ingen mamma och pappa att luta mig emot (även om jag pratar med dem varannan da på skype). Det är ingen som gör mat till mig som pappa alltid gjorde hemma. Det är ombytta roller nu, nu är det jag som lagar mat till bortskämda ungar (som man bäddar får man ligga). Jag tvättar dagligen kläder åt 5 barn som endast använder sina kläder en gång för att de är för lata för att lägga tillbaks kläderna i garderoben efter att de använt dem. Jag städar barnens rum varje vecka och även deras toaletter, snälla gud låt mig inte få sjukdomar BLÄ säger jag bara. De är så stökiga och orenliga. På 6 månader har jag gått från att vara bortskämd tonåring (ja, min mamma tvättade fortfarande mina kläder då jag var 20 även om jag hade egen lägenhet) till att bli min mamma? Detta är nog det bästa som hänt mig när jag varit här. Jag kommer föralltid att förstå vikten med att ha det städar och fint runtomkring mig. Ibland kan min renlighet gå till överdrift när jag putsar min dusch en gång i veckan för att det finns vattenfläckar på glaset men men...

Efter 6 månader så kan jag dra slutsatsen att det spelar stor roll vilken värdfamilj man bor i. Jag har ett stort problem och det är användning av bil. Jag har en värdföräldrer som har en konstig filosofi och verklighetsuppfattning. Om jag lånar bilen mer än två gånger per vecka så får jag höra det också. Jag måste alltså planera om jag lånar bilen och åker till en kompis så måste jag även åka förbi affärer och göra mina ärenden för jag vet att jag inte kan göra dem en annan dag eftersom jag redan har lånat bilen. Jag har aldrig varit såhär osjälvständig. Även om jag inte fick ta mig hem själv utan hade världens bästa pappa som kom och hämtade mig mitt i natten så fick jag ändå alltid gå ut och träffa mina kompisar när jag ville. Det går inte här om inte mina kompisar kommer och hämta mig. Det värsta jag vet är att känna att jag är beroende av andra. Jag vill klara mig själv men jag har inga pengar till en bil och en bilförsäkring så det går inte.

Om jag hade fått göra om processen hade jag aldrig tackat ja till en värdfamilj om jag inte hade haft tillgång till en egen, personlig bil. Det är nog det viktigaste som kan avgöra hur ditt år blir. Om du tar hand om jobbiga barn hela dagarna måste du känna dig fri till att göra vad du vill på kvällarna. Ta mig inte fel, jag älskar att stänga in mig på rummet och lyssna på musik och bara pyssla om mig själv och ha egentid men ibland vill också jag kunna åka ut på mina villkor och inte beroende på vilket humör min värdpappa är på.

Efter 6 månader så kan jag dra slutsatsen att mitt yngsta värdbarn bara blir värre och värre för varje dag, han bits, slår mig, säger taskiga saker till mig hela tiden. Jag kan erkänna att jag har varit nära på att göra illa honom flera gånger men jag vet att om jag rör honom så sätter organisationen hem mig på första bästa plan och sedan kan jag aldrig ansöka om ett visum igen så man vill ju inte ta den risken. Vissa dagar går faktiskt bra medan andra är omöjliga. Jag vet inte hur många gånger jag har ringt till mina vänner samtidigt som jag jobbat med gråten i halsen eftersom han är så omöjlig att ha att göra med.

Jag har tagit tag i saker och ting med jag vill inte gå in på det mer här, människor som bör veta vet redan!

Efter 6 månader så kan jag berätta att flytta till ett annat land långt bortifrån det land man är van vid är både på gott och ont. Jag hade aldrig vuxit så mycket som människa om jag inte hade gjort det här, jag har lärt mig ett helt språk flytande, jag har lärt mig att bli vuxen och ta ansvar och framför allt har jag lärt mig att jag aldrig ska flytta det själviska USA som alla europeer drömmer om att få uppleva. Det är korrupt, själviskt och de håller just nu på att dra med sig hela världen ned i sin egen skit som republikaner i detta land har skapat.

Jag ska inte gå in mer på politik för jag kan skriva ned starka åsikter om republikaner. Jag älskar att jag har kommit hit för så politisk som jag har blivit nu skulle jag aldrig ha blivit hemma i Sverige.

Älskade Sverige, jag är så stolt över att vara svensk, över att känna att alla människor är lika mycket värda, fattiga som rika, gamla och sjuka... Alla ska ha samma förutsättningar, det är ingen som bryr sig om det i detta land. Rika blir rikare samtidigt som arbetarklassen blir allt fattigare här. Vart är logiken?

Jag har sådan tur att de enda amerikanerna jag känner är republikaner så för varenda samtal jag har med dem då de visar sin bild på hur de tycker att saker och ting ska vara så blir jag ännu mer säker på att jag är socialist i hela mitt hjärta! Ingen av dem kan hjärntvätta mig, inte ens kära speaker of the house och hans medarbetare!!

Nu blev det mycket skrivet och kanske ganska mycket negativt, ta mig inte fel! I have the time of my life och jag ångrar inte en sekund till att jag åkte!

Ps. Jag börjar studera på college tre dagar i veckan på måndag, det ska bli så himla roligt!!

Nu måste jag sova!! // Lisa-Marie

Uppdatering


Ursäkta men det blir lite svårt att uppdatera då min syster är här på besök! Jag sa att jag skulle skriva ned mina tankar såhär efter 6 månader men det får nog vänta tills på söndag då hon har åkt hem. Jag vill inte sitta och ödsla tid framför datorn innan dess!!

Det var någon som kommenterade och frågade vart jag bodde i Usa, jag bor i Cincinnati, Ohio !! Så du nu som skrev (jag har ingen aning om vem du är) men gå in på min organisations hemsida här

Jag kan bjussa på en bild så länge så hörs vi sen fram emot helgen! (Imorgon drar vi och ser tennis, kan vara den där Federer, inte illa )Innan mitt au pairmöte åkte jag och min syster till Ikea för att äta lite svensk mat (stackars syster som endast har varit här i två veckor men hon älskar ju köttbullar så). Själv så festade jag till det med lite kräftor, räkor, västerbottensost, knäckebröd, ägg och gravad lax!!

6 Månader


Så har jag alltså varit i detta land i 6 månader idag, klockan är för mycket ikväll men ska sätta mig ned och skriva imorgon om mina tankar!

Godnatt

Myskväll
Lördagvkällen spenderades med två hyrfilmer, the other woman och I am number 4! Mycket bra filmer, särskilt den första!!

Man vågade ju inte låna bilen "en gång till" så därför stannade vi bara hemma.

Ännu en gång, biljäveln går mig på nerverna.

Kenwood
Så vi hann ju då bara vara på mallet i 1,5 timme för att min värdpappa vägrade låna ut bilen till mig igen andra dagen på raken. Han är en knepig filur den där mannen och det börjar gå mig på nerverna! Helt plötsligt behövde han bilen för att han skulle på en cykeltur och cykeln passar inte i den andra bilen.. Jag kände ba att kan han inte avstå för en gångs skull då min syster har rest enda från Sverige för att få se vart jag bor och shoppa?

Jag ska göra ett nytt försök nu på lördag men jag frågar väl om bilen på fredag ist, om han säger nej då så kan jag meddela att helvetet bryter lös.

Italia
Det går faktiskt att äta riktig italiensk/svensk/europeisk pizza i detta land!!! Jag var så överlycklig

Intressant Biokväll
Vi såg då Harry Potterfilmen för min syster har inte sett den ännu! Jag kan säga att filmen var ännu bättre andra gången man såg den!! Fenomenal!!!!!

Vi hade beställt taxi som skulle komma och hämta oss kl 01.00 för min värdpappa lät inte mig ha bilen av nån konstig anledning...

02.30 taxin har inte dykt upp...

02.45 en polis kör förbi oss och säger att nu har han sett oss sitta på trappen tre gånger...

Det slutar med att han skjutsar hem oss!! Snäll polis <3

Bilder Från Michigan

Havet!!
se sa mysigt!!

Imorgon ska jag , min vardmamma, Amarinda och syster pa en modevisning har, ingar lunch och allt!! Kanoners

Jag uppdaterar mer senare!!

Jag alskar havet, jag ska aldrig flytta fran kusten <3

Michigan <3


Vi har visst gratis wifi pa rummet sa det ar ju superbra for da kan jag uppdatera bloggen!! Tyvarr kan jag inte lagga in nagra bilder for denna dator har inget uttag for minneskort... Men jag ska forsoka beskriva hur underbart det ar har!!

Michigan kanns som Sverige, det ar inte lika varmt som Ohio utan det ar svensk sommarvarma och gissa om jag har saknat det!! Jag har inte sett havet sedan i april och att fa komma hit och bada i Michigan lake (som ar stort som ett hav) ar helt underbart!!

Klipporna och stranden ar just nedanfor hotellet samtidigt som vi har pool ocksa, det ar som Stockholms skargard fast med amerikansk arkitektur och annu stoore yachts eller hur det nu stavas...

Vi gar langs stranden nu ikvall da solen haller pa att ga ned da plotsligt min syster borjar gapa och hon viskar till mig att kolla vem som ar dar borta med sin familj!! Jag tittar dit och det ar ingen mindre an Nigel Barker fran Top model!!!!! Han som sitter i juryn och ar kandisfotograf... Jag blev ju helt till mig och det basta av allt var att han log mot mig!! HahaFrugan satt och grillade medan han passade sina barn haha!!!

Sa aterigen till havet, jag blundade och flot pa vagorna... Jag andades djupt in den friska luften och jag kan svara att det kandes som hemma!! Jag ar sa glad just nu!!

Nu ska vi sova for vi har varit uppe sedan 05.00 i morse och jag har kort bil i 3 timmar ocksa sa somn ar forsta prioritet!!

Jag uppdaterar mer imorgon!!

Pussakram

Bye Bye


Så nu kommer jag inte skriva några fler inlägg tills på torsdagskväll för vi ska på semester till Michigan med min värdfamilj! Så om någon vill mig något finns jag på min svenska och amerikanska mobil!! Det ska bli skönt att äntligen få se en strand och ett "hav" . Det är ju en sjö men det är stort som ett hav iaf!!


20årskris


Det är ett faktum att den har kommit till mig nu! Jag har suttit hela kvällen och kollat på olika utbildningar hemma i Sverige som jag skulle kunna tänka mig att gå... Intagningspoängen däremot är ju skyhöga jämfört med det år jag tog studenten och det har jag ingen aning om varför? Min högsta dröm är ju verkligen att bli läkare och min värdmamma säger att jag kan plugga till läkare här borta och stanna och jobba några år för att jobba ihop till mitt studielån som då skulle vara på 5 miljoner kronor typ... Finns inte en chans att jag stannar i detta högeraktiva idiotiska land så länge. Jag är ju fly förbannad redan nu på vilken absurd politik som styrs här...

Så min andra tanke går då på civilekonom eller något i den stilen men då kommer problem nummer två, finns inga jobb utan det är ett enormt överskott på utbildade ekonomer i Sverige...

Så då är min tanke på att plugga business and management eller något sådant, men jag vet inte riktigt vilken utbildning som jag ska välja och det enda som lät wow det här vill jag läsa fanns på Handelshögskolan i Stockholm och då kommer vi återigen tillbaks till mina betyg...

Det kommer ju sluta med att jag inte blir något alls känns det som..

Måste hem och plugga upp engelska a,b och c till mvg och efter det plugga upp alla naturämnen på basåret för att efter det läsa upp typ alla mina gymnasiekurser så jag får mvg i typ alla dem (hur jag nu ska kunna göra det) och efter det försöka plugga till högskoleprovet så att jag får maximalt där (kommer aldrig inträffa för jag har inte så högt iq).. Efter det kanske jag kan ta mig in på läkarlinjen efter intervju och lotteri...

Framtidsutsikterna är mörka

Josefine På The Cone
Då har Josse haft premiär på the cone!! Hon var väldigt imponerad över vilket häftigt glasställe som finns utanför mitt område!! Sammy tog en buckeye/peanutbutter parfait, jag tog en strawberry shortcake och Josse tog en the cone original (apelsinsorbet/vaniljglass i strut)

Wendys
Wendys har ju då de bästa hamburgarna i världen (förutom Max) . Det är riktig potatis i stripsen och riktig biff i hamburgaren! Vi åkte dit för lunch innan vi åkte till museumet för det är Sammys favoritställe!!

Cincinnati Museum
Det blev lite mycket bilder nu...

Cincinnati museum är tre museum i en och samma byggnad, historiska, naturhistoriska och children musem. Byggnaden är den gamla tågstationen som finns där på någon bild!! Min favorit var historiska museumet historianörd som jag är!! Riktigt intressant att titta och läsa allt om andra världskriget!

Detta var Samis födelsedagspresent från mig, han gav mig en kram idag och sa "Lisa, no other au pair has given me a birthday gift like this thank you" . Jag blev så glad!!

Outlet Mall!
Lördagen spenderades på the outlet mall med syster!! Vi köpte 8 converseskor på conversebutiken!! De bara skrattade åt oss där inne.... (Jag köpte tre par och hon 5 par). Hon är förövrigt den mest galna människan som finns när det gäller att handla kläder... Mamma skyller på mig men hon kan ju börja titta på sin yngre dotter.. Hon köpte allt hon kunde haffa åt sig... Vi har dessutom två andra malls att gå och shoppa i (tri county mall och Kenwood mall) och utöver det har vi dsw (skoaffär) och Tj maxx... Det känns som att jag kanske behöver packa ur min resväska som jag ska skicka med med Josse så hon får plats med alla sina saker.. Jag måste dessutom också nämna att tjejen hade med sig tre jeans hit och kanske 4 tjocktröjor plus en jeansjacka... Det är över 30 grader dygnet runt så när har hon användning för det? Dryg tjej...

Missy, Vårt "Husdjur"
Hon är det äckligaste jag vet som finns i detta hus... Se hur brutal hon är... Bara mosar en mus sådär och sedan sväljer den hel... Jag hatar verkligen ormar... Det bara kryper i kroppen på mig...

Mat!!!!!!!!!!!!!!
Kolla så underbart!! Min mormor har till och med bakat knäck åt mig!! Jag är så fruktansvärt sugen på att öppna chipspåsen men den ska jag spara tills bilresan då vi ska till Michigan!! Då ska jag sitta där och bara njuta!!

Skyline Chili
Så har både jag och syster premiärat på Skyline Chilis! Skyline Chili är också en Cincinnatikedja som Greaters är. De är kända för sin chili... Det var lite speciellt och om jag åker dit igen ska jag inte välja pasta utan ta två coneys (korv med chili, bröd och ost) istället... Men iaf så var det roligt att prova på !!

Syster Har Kommit!!
Min syster fick prova på Greaters som är ett populärt glasställe här i Cincinnati! Det finns bara här runtomkring... Grejen är den att glassen är handgjord så det skulle bara bli jobbigt om Greaters skulle bli nationellt.

Förövrigt så är Greaters Oprahs favoritglass, jag minns att jag tittade på just det avsnittet för kanske 4 år sedan... Jag tänkte att gud jag måste prova den glassen, eller kanske starta en egen glassfirma som ska bli populär i Sverige haha... Inte hade jag någon aning om då att jag skulle hamna i samma stad som där den gjordes...

Happy!! Birthday Gift
Jag fick min födelsedagspresent / julklapp av min lillasyster idag, hon ville att jag skulle öppna den medan hon var här... I paketet låg då en Juicy couture väska som jag suktade efter i New York (men jag hade inge mer pengar) sedan en brun utan sol creme och en ring som hennes kompis Jessica Åström har designat!! Jag blev hur glad som helst!!! Tack och puss på dig syster!!

Hejdå Tania!!
Jättemysig middag för att säga hejdå till Tania som är från Mexiko! Hennes värdpappa hade grillat och gjort hemgjorda pommes frites plus en bananpuddig till efterrätt vars receptet är ifrån Magnolia bakery (New York, Manhattan, Det kända bageriet från Sex and the city) . Kvällen avslutades med ett dopp i deras pool! Jättemysigt!!

Ännu Mera Pool
Vi hade en rolig dag vid poolen här i veckan!! Jag hoppade i bassängen som en 5 åring hela tiden... Det är roligt att vara barn ibland haha!!

Henry är så gullig på den här bilden! Även om jag har fatala problem med denna pojke på 3,5 år så ler jag alltid då  jag tittar på bilder av honom... När jag skriver fatala problem så är det inte överdrivet...Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till...

Pool , Mera Pool
Det är rätt så lyxigt att ha en hel pool för sig själv! Det hade jag och Lucy i söndags då det var superfint väder!! Jag fattar inte vart alla människor var? Det var dessutom bara drygt 29-30 grader varmt så det var ju inte för hett heller!!

Vi hyrde en film senare på kvällen - No strings attached med Natalie Portman och Ashton Kutcher (stavning?) iaf, den filmen var jättemysigt och otroligt bra!! Jag har sett den någon gång förut, kan tänkas att det var på bio innan jag flyttade till Usa? I dont know...


Arg.


Just nu sitter jag och är förbannad på hur brutalt hjärnlösa rika amerikanska ungdomar är. Hade en politisk diskussion med min äldsta värddotter och hennes kompis i morse. De har ingen aning om vad de snackar om. "Om vi måste betala mer skatt så blir våra föräldrar mkt mkt fattigare"... Snälla små raringar, ni bor i samma område som den andre i led till att ta över efter President Barack Obama, ni kommer aldrig att vara fattiga. Så snälla sluta vara så fruktansvärt själviska och börja tänk på omvärlden....

Slitet
Jag har aldrig varit så sliten som jag var på lördagen efter partyt... Sliten kan vara fel ord, bakis med andra ord. Jag kämpade en hel morgon/förmiddag med att inte "hosta" upp mina huvudvärkstabletter... Vi försökte må bättre med att gå på Cheesecake factory. Jag mådde inte bättre förrän på söndagen dock. Men jag kan bara skylla på mig själv!

Jag kunde knappt gå, jag var helt likblek, jag drack 2 svenska cider och en vodkadrink.. Jag har ingen aning hur det kunde gå så fel på det. Jag ska hålla mig till vin hedanefter!!

Craaaazzzyyy
Så då kan jag meddela att jag har varit med om den sjukaste kvällen i mitt liv! Jag vill inte ens gå in på mer detaljer men sista bilden, det är inte en club vi är inne på... Detta är något stort som rör sig... Hummerlimousine...

Vi fick lite fina bilder iaf!! För första gången i mitt liv använder jag rött läppstift. Jag tycker det är fint nu då jag är så pass blond, när jag var mörkhårig så blev det bara fel...

Chloes Last Day At The Pool
Titta vilket fint kort vi gav henne!! SÅ mycket hon har hjälpt mig den här månaden som hon har varit här, jag kommer vara evigt tacksam!

Jag har inte berättat det men jag har stora problem med min treåring, men det får jag gå in på mer senare! Nu är det bara att ta nya tag för nästa vecka som kommer!

The Banquett
Chloe med poolens hetaste lifeguards! Tyvärr är de ju bara 17 år gamla så det är inget för mig men man kan ju alltid kolla hahahha!!!Och en sista bild på mig, min värdmamma och på Chloe!!

Det är ledsamt för tillfället för Chloe har åkt hem till England men jag kan ju alltid trösta mig med att min syster kommer om 5 dagar!!!

Så the banquett! Det är en gång om året och det är en middag som hålls för the swim team! Det delas ut priser till duktiga simmare samtidigt som det är god bad och roligt sällskap. Kvällen avslutades med dans!! För att sedan övergå till en efterfest med familjen där vi köpte Kentucky fried chicken (första gången jag åt det, fattar inte varför alla hypar det för det var inget speciellt med det) Kvällen var jätterolig iaf!! Och jag ägde ut bartendern!!

RSS 2.0